سطوح مختلف متقاعدسازی

سطوح مختلف متقاعدسازی

آیا می دانید که 68درصد مشتریان به علت بی اعتنایی مالک یا مدیر و یا فرد مذاکره کننده، رابطه خود را با شرکت یا سازمان شما قطع می کند؟ امروزه اکثر سازمان ها کشف کرده اند که به ندرت محصول یا خدمت منحصر به فردی برای ارائه کردن دارند. پس نکته قوت و تمایز یک مجموعه یا سازمان موفق چیست؟ سازمان فوق الذکر شاید محصول یا خدمتی منحصر به فرد نداشته باشد، ولی نحوه ارائه این محصول یا خدمت بی شک منحصر به فرد است و این مهم، ممکن نخواهد بود جز با هنر متقاعد سازی. در سری مقالات قبل، قدم به قدم با شما همراه شدیم برای آموزش متقاعدسازی، از آشنایی مخاطب شروع کردیم و با آموزش تکنیک ها ادامه دادیم. حال در ایستگاه پایانی با سطوح متخلف متقاعد سازی آشنا خواهیم شد. در متن زیر، عناوین زیر را خواهید دید:

  • متقاعد سازی چیست؟
  • متقاعدسازی چه سطح هایی دارد؟
  • انواع روش های تفکر
  • انواع روش های تصمیم گیری
  • توصیه هایی برای بهبود متقاعد سازی

متقاعد سازی چیست؟

متقاعد سازی یک مهارت است که افراد با تکرار و تمرین و مطالعه می توانند به ان دست پیدا کنند و روی دیگران تاثیرات مثبتی داشته باشند. افرادی که این هنر را درون خود پرورش داده اند می توانند به خوبی نظر دیگران را جلب کنند. آنها خواسته های خود را به راحتی بیان می کنند و قادر هستند تا دیگران را با خود همراه سازند. این مهارت به صورت ذاتی در افراد وجود ندارد بلکه با آموزش و مطالعه و تحقیق درون انسان نهادینه می شود. متقاعد سازی در محیط کار و زندگی اهمیت زیادی دارد و شما می توانید تاثیرات فردی و اجتماعی آن را به راحتی مشاهده کنید. با این کار اعتماد به نفس شما هم بیشتر خواهد شد.

متقاعدسازی چه سطح هایی دارد؟

این نکته را در نظر بگیرید که در متقاعد سازی، هم با توجه به مخاطب خود انتخاب می کنیم که نیاز به چه سطح از متقاعد سازی داریم، هم تصمیم می گیریم که از چه روشی برای متقاعد سازی استفاده کنیم.

  1. سطح اول: گاهی متقاعدسازی صرفا باعث تغییر نظر طرف مقابل خواهد شد، اما باعث نمی شود که او کاری انجام دهد. بنابراین اولین سطح متقاعد سازی، تغییر نظر است.
  2. سطح دوم: سطح دوم زمانی اتفاق می افتد که شخص مورد نظر شما را می پذیرد و رفتار مدنظر شما را نیز انجام می دهد اما به دلایلی به این کار رضایت ندارد.
  3. سطح سوم: اما بهترین سطح از متقاعد سازی، سطح سوم است. جایی که فرد کاملا نظر شما را می پذیرد و نظر خود را تغییر می دهد. علاوه بر آن با رضایت کامل رفتار مدنظر شما را انجام می دهد.

انواع روش های تفکر

چیزی که ما انتظار داریم این است که علاوه بر متقاعد سازی در صورت لزوم مخاطب ما آن رفتار را ادامه داده و تکرار کند. مغز انسان به دو روش تند و کند تفکر می کند و اکثر ما رفتارهایی ناشی از هر دو نوع این تفکر را داریم. وقتی مخاطب شما برای انتخاب و تصمیم گیری از دو روش تفکر استفاده کند، ما هم می توانیم همین کار را برای متقاعد سازی او انجام دهیم. بنابراین برای متقاعد کردن هم دو روش داریم و این دو روش در کنار هم تاثیر بیشتری خواهد داشت.

بنابراین با توجه به اهمیت موضوع برای شخص و توانایی و علاقه او به تجزیه و تحلیل، می توان تصمیم گرفت که از کدام مسیر برای متقاعد کردن استفاده کرد.

توصیه هایی برای بهبود متقاعد سازی

انواع روش های تصمیم گیری

روش آرای متقاعد کننده برای هر فرد با توجه به شیوه تصمیم گیری او متفاوت است. به صورت کلی هر فرد به پنج روش تصمیم گیری خواهد کرد:

  1. سبک تصمیم گیری کاریزماتیک: در این سبک افراد فریب سخنان احساسی اشخاص کاریزماتیک را نمی خورند و صرفا بر اساس نتایج تصمیم می گیرند.
  2. سبک تصمیم گیری متفکر: در این روش افراد، دارای نگاه کاملا علمی و تحلیلی و همچنین منطقی هستند.
  3. روش تصمیم گیری شکاک: افراد در این سبک به همه چیز و همه کس با دیده شک و تردید نگاه می کنند.
  4. روش تصمیم گیری کنترل کننده: هر شخص در این سبک تمام تلاش خود را برای جمع آوری اطلاعات لازم جهت جلوگیری از ابهام انجام می دهند.
  5. سبک تصمیم گیری پیرو: این شاید مشکل ترین سبک تصمیم گیری باشد. زیرا که تشخیص این افراد کمی مشکل است. این افراد برای تصمیم گیری به تصمیم سایر افراد نگاه می کنند و از آن ها تبعیت می کنند.

توصیه هایی برای بهبود متقاعد سازی

توصیه ها و نکات مهم برای بهبود متقاعد کردن از قرار زیر است:

  • هیچ کس حس ناخوشایند متقاعد شدن را دوست ندارد. بنابراین مقاومت می کند و سعی می کند متقاعد نشود.
  • اگر سعی کنیم مخاطب را در جمع متقاعد کنیم، حس بد مخاطب به بیشترین حد خود می رسد.
  • هرگز سعی نکنید که به مخاطب خود نشان دهید که اشتباه می کند.
  • همیشه در نظر داشته باشید که احساس، قوی تر از منطق است. پس سعی کنید کمتر از دلایل منطقی استفاده کنید. اما گاهی ذکر دلایل منطقی نیز لازم است.

برای موفقیت در متقاعدسازی، لازم است تکنیک‌ها و روش‌های متعددی را به کار گیرید. پیش از هر چیز، باید اعتبار خود را در نزد دیگران تثبیت کنید، برای آنچه می ‌خواهید دلایل منطقی در دست داشته باشید، در موضوع مورد بحث نفع طرف مقابل را نیز در نظر گرفته باشید، بتوانید به چراها و اگرهای احتمالی به خوبی پاسخ دهید و البته از قبل، بنیان یک رابطه مبتنی بر اعتماد و احترام را ایجاد بنا نهاده باشید.

 

پس بدین ترتیب در آخرین مقاله در خصوص آموزش متقاعد کردن دیدیم که این هنر، از چه سطوحی تشکیل شده است. در ادامه همچنین با انواع روش های تفکر و تصمیم گیری آشنا شدیم و توصیه هایی برای بهبود در این راه به شما معرفی کردیم.

 

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *