خصوصیات شخصیتی یک رهبر موفق چیست؟

خصوصیات شخصیتی یک رهبر موفق چیست؟

چه چیزی مردم را وا می دارد که رهبری کسی را بپذیرند؟ چرا مردم در پذیرش رهبری فردی اکراه دارند، اما پشت سر فردی دیگر حاضرند تا آن سر دنیا بروند؟ اگر در عمق وجود خود نگاه کنید، صفات و خصوصیاتی در خود سراغ دارید که عامل تحقق رویاهایتان باشد؟ همه باید شهامت آن را داشته باشیم که این پرسش را از خود بپرسیم و صادقانه به آن پاسخ دهیم تا بتوانیم توانایی واقعی خود را بکار گیریم. هر چیزی از رهبری آغاز و به رهبری ختم می شود و نطفه رهبری در درون هر کس قرار دارد. اگر مرتبه رهبری مورد نظر را در درون خود بدست آورید، سایرین هم از شما پیروی خواهند کرد و اگر چنین شود از عهده هر کاری در این جریان بر خواهید آمد. در این مقاله از خصوصیات شخصیتی یک رهبر موفق صحبت خواهیم کرد. به این نکته توجه داشته باشید که این یک مقاله ادامه دار خواهد بود و سعی بر این است که در هر مقاله به سه ویژگی یک رهبر موفق بپردازیم. همچنین عناوین این متن به شکل زیر می باشد:

  • ویژگی های شخصیتی رهبر چیست؟
  • آنچه را هر کس باید درمورد خصوصیات شخصیتی یک رهبر موفق بداند.
  • راه های ارتقای شخصیت رهبران
  • قدرت جذب دیگران
  • عوامل سد راه ایجاد جاذبه
  • راه دستیابی به قدرت جاذبه
  • تعهد
  • تعهد چیست؟
  • ماهیت راستین تعهد چیست؟

شخصیت رهبر موفق

رهبری یعنی توانایی و اراده بسیج زنان و مردان برای تحقق هدفی مشترک و برخورداری از شخصیتی که اعتماد برانگیزد. چگونگی برخورد رهبران با رویدادها و پیش آمدهای زندگی، نشانه بارز شخصیت آنهاست. بحران نیز عامل مهمی است که لزوما شخصیت انسان را نمی سازد اما شکی نیست که آن را آشکار می سازد. هر فرد در لحظه های دشوار زندگی خود بر سر دوراهی سازش یا ابراز شخصیت را بر می گزیند، ولو با پیامدهای ناگوار منفی رو به رو شود، نیرومندتر گردد. الکساندر سولژ نیستین هم در این مورد می گوید معنای حیات دنیوی، برخلاف آنچه به ما آموخته اند، در رفاه، رونق و آسایش تن نیست، در پرورش جان است.

آنچه را هر کس باید درمورد خصوصیات شخصیتی یک رهبر موفق بداند!

1-  شخصیت به حرف نیست، به عمل است!

شخصیت هر کس به عمل اوست. شخصیت شما تعیین می کند که هستید. اینکه که هستید، تعیین می کند که چه می بینید. آنچه می بینید تعیین کننده فعل و عمل شماست. اگر قول و عمل رهبر یکی نبود، دلیل را در ضعف شخصیت وی بیابید.

2- استعداد خدادادی است، اما شخصیت دست خود ماست.

استعدادها و ضریب هوشی خویش را خود تعیین نکرده ایم اما شخصیت ما به دست خود ما و گزینش خود ماست. هر بار که راهی را انتخاب می کنیم گامی در راه ایجاد شخصیت خود بر می داریم. در شرایط دشوار جا می زنیم یا از درون آن راه خود را باز می کنیم. حقیقت را می پیچانیم یا زیر بار سنگین آن راست می ایستیم.

3- شخصیت، جای شما را در دل مردم به عنوان رهبر باز می کند!

تصور کنید رهبری هستید که پیروانی ندارد، در این صورت فقط برای خودتان گام بر می دارید. پیروانی که ضعف و خطایی در شخصیت رهبران خود ببینند، اعتماد خود را از دست می دهند و رویگردان می شوند.

4- هیچ رهبری نمی تواند از مرز شخصیت خود فراتر رود!

استیون برگلاس، روانشناس دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد می گوید: “کسانی که به قله های کامیابی پا می گذارند اما شالوده شخصیتی لازم برای حفظ آن ندارد، زیر فشار روحی به سوی فاجعه گام بر می دارند.” او همچنین معتقد است که در یک یا چند چاله از چهار چاله می افتند. چاله کبر و خودپسندی، چاله دردناک احساس تنهایی، چاله ویرانگر ماجراجویی یا چاله هرزگی جنسی. شخصیت ضعیف در هر یک از این چاله ها که بیفتد، بهایی سنگین می پردازد.

احترام رهبران وقتی حفظ می شود که مبانی اخلاقی آن ها مورد تهدید قرار نگیرد. رهبران نه فقط بالاتر از خط بین حق و باطل قرار می گیرند بلکه از هر شبهه ای باید بری باشند.

راه های ارتقای شخصیت رهبران

  • درزها را پیدا کنید!
  • الگوها را بیابید!
  • اشتباهات خود را گردن بگیرید!
  • شخصیت خود را از نو بسازید!

قدرت جذب دیگران

قدرت جذب دیگران

چگونه می تواندیگران را به خود جذب کرد؟ یا چگونه می توان جاذبه ایجاد کرد؟ دان رینالد جوابی کوتاه به این سوالات دارد. بیتشر سعی کنید تا دیگران به خود باور پیدا کنند نه به شما.

جاذبه به بیانی ساده، توانایی کشیدن افراد به سوی شماست. جاذبه هم مثل بقیه خصوصیات شخصیتی یک رهبر موفق، پروردنی است. برای اینکه افراد به سوی شما جذب شوند باید خود را به صفات زیر بیارایید:

1- عشق به زندگی

اگر می خواهید مردم را به خود جذب کنید باید مانند کسانی باشید که از حضور آن ها لذت می برید. جان وسلی می گوید:” وقتی خود را آتش می زنید، دیگران می خواهند سوختنتان را تماشا کنند.

2- بر توانایی ها و نقاط قدرت اشخاص انگشت بگذارید!

به عقیده ژاک ویزل: مطالعه ای که روی صد میلیونر خود ساخته انجام شد، فقط یک وجه مشترک را بین آنان نشان داد. همه این مردان و زنان بسار موفق فقط خوبی های مردم را می دیدیدند. بزرگترین نیکی شما در حق دیگران این نیست که بخشی از ثروت خود را به آن ها ببخشید، بلکه این است که ثروت های خودشان (جوهر وجودی خودشان) را بر آنان برملا سازید.

3- امیدوار باشید!

ناپلئون بناپارت راهبران را دلالان امید می دانست. امید نعمتی بزرگ است. اگر دل دیگران را به نور امید روشن کنید، شیفته شما می شوند و مهرتان را در خویش جای می دهند.

4-خیر برسانید!

مردم رهبرانی را دوست دارند که خیرشان به دیگران می رسد. هنگام رهبری، از خود و از منابع خود مایه بگذارید. رهبرانی که پیش خود به دیگران و علایق و مسائل شان می اندیشند جاذبه خود را به ظهور می رسانند.

عوامل سد راه ایجاد جاذبه

  • غرور: هیچ کس رهبری فردی را که خود را از دیگران بهتر می داند، نمی پذیرد.
  • عدم اعتماد به نفس: اگر به خویشتن اعتماد ندارید، چگونه از دیگران انتظار اعتماد را دارید؟
  • دمدمی مزاج بودن: اگر هر لحظه حال و هوایی متفاوت دارید، رفتارتان برای مردم غیرقابل پیشنبینی می شود.
  • وسواس: مردم به کسی که در صدد انجام کار در حد عالی باشد، احترام می گذارند. ولی از توقعات و انتظارات غیر واقع بینانه بیزارند.
  • بدگمانی: مردم از کسانی که به همه چیز و همه کس بدگمان باشند، دوری می جویند.

راه دستیابی به قدرت جاذبه

برای پرورش نیروی جاذبه، این کارها را انجام دهید:

  • کانون توجه خود را عوض کنید.
  • در برخورد اول تاثیر خوبی بر طرف مقابل بگذارید.
  • خیر برسانید و هدف بلند مدت شما این باشد که منابع خود را با دیگران تقسیم کنید.

تعهد و مسئولیت پذیری

تعهد

به عقیده استفن گرگ، مردم از رهبران نامتعهد پیروی نمی کنند. تعهد در طیفی وسیع خود را نشان می دهد، در ساعات کار، درکوششی که در راه افزایش توانایی های خود به کار می برید، یا در ایثاری که در راه همکاران خود انجام می دهید. و به عقیده شیلر، کسی که در زمان خود سنگ تمام گذاشته، نامی جاویدان یافته است. تعهد و احساس مسئولیت نیروی تازه به ما می بخشد. هر چه پیش آید، بیماری، فقر یا مصیبت از هدف خویش دست نخواهیم کشید.

تعهد چیست؟

تعهد در هر حوزه ای معنایی خاص دارد. برای مشت زن، برخاستن هنگام از پا درآمدن. برای دونده دوی استقامت، دویدن با وجود اینکه 15 کیلومتر هنوز باقیمانده. برای سرباز، رفتن رو تپه ای که نداند پشت آن چیست. برای رهبر، همه این ها، زیرا هر کسی در حوزه رهبری شما باشد، به شما وابسته است. تعهد راستین الهام می خشد و افراد را جذب می کند. تهد نشانه اعتقاد شماست. مردم اول خود فرد رهبر را ارزیابی می کنند و بعد به حرف های او گوش می دهند.

ماهیت راستین تعهد چیست؟

اول: خاستگاه تعهد قلب آدمی است. برخی از مردم پیش از آن که خود را به امری متعهد کنند، می خواهند که همه ابزارها به طور کامل در اختیار باشد. اما تعهد همیشه پیش از دستاورد است. به عقیده مایکل جردن، قلب همان چیزی است که خوب را از عالی جدا می کنند.

دوم: تعهد با معیار عمل محک شده می شود. شما وقتی که پای عمل می رسید، میزان تعهدتان سنجیده خواهد شد.

سوم: تعهد درهای کامیابی را می گشاید. روزهایی در پیش خواهید داشت که هیچ محرکی جز تعهد وجود ندارد.

وقتی سخن از تعهد به میان می آید، افراد 4 دسته هستند:

  • آنان که هدفی ندارند.
  • آنان که اعتماد به نفس ندارند.
  • آنان که راه را تا آخر طی نمی کنند.
  • آنان که سرخت و مصمم هستند.

برای افزایش میزان تعهد کارهای زیر را لحاظ کنید:

  • تعهد خود را بسنجید.
  • ببینید آیا اعمالتان با آرمان هایتان همخوانی دارد؟
  • همان کاری را انجام دهید که ادیسون انجام داد. نقشه های خود را اعلام کنید تا نسبت به تعقیب و اجرای آن تعهد بیشتری احساس کنید.

ماهیت تعهد چیست

در مجموع دانستن صفات بایسته یک رهبر لازمه زندگی در جوامع امروز است. در چه رهبر باشیم و چه فردی که رهبری می شود باید بدانیم و این دانستن سلاح و قدرت ماست. در این مقاله سه ویژگی یک رهبر موفق یعنی شخصیت، قدرت جذب دیگران و تعهد بررسی شد. در مقالات بعد به سراغ سه ویژگی قابلیت ایجاد ارتباط، شایستگی و شهامت از این لیست 21 تایی می رویم و یک به یک را توضیح می دهیم. به خاطر داشته باشید که دانستن، موجب خوشی خواهد شد!

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *