اهمیت هنر خوب گوش دادن یک رهبر موفق

اهمیت هنر خوب گوش دادن یک رهبر موفق

فردی که از ارزش برقرار کردن ارتباط با دل مردم مطلع است، بی شک از اهمیت هنر خوب گوش دادن هم آگاه است. وودرو ویلسون، رئیس جمهور آمریکا، معتقد است که گوش رهبر باید با صدای مردم زنگ بزند. همچنین جان ماکسول در این خصوص بر این باور است که رهبر خوب پیروان خود را تشویق می کند تا آن چه را نیاز دارد بداند، به او بگویند، نه حرف هایی که علاقه دارد بشنود. در این مقاله عناوین زیر را خواهید یافت:

  • موشکافی هنر خوب گوش دادن
  • به چه کسانی گوش دهیم؟
  • راه های دستیابی به هنر خوب گوش کردن

موشکافی هنر خوب گوش دادن

در مقالات قبلی به این موضوع اشاره کردیم که رهبران پیش آن که از کسی کمک بگیرند باید قلب آن فرد را تسخیر کنند و این اتفاق نمی افتد مگر با گوش کردن.

رهبران ضعیف به گوش دادن تمایلی ندارند، پیتر دروکر، پدر مدیریت آمریکا، معتقد است که 60درصد همه مشکلات مدیریتی ناشی از برقراری نادرست ارتباط است. من می گویم بخش اعظم مسائل ارتباطی ناشی از فقدان هنر خوب گوش دادن است.

توجه داشته باشید گوش دادن دو خدمت به شما می کند: تماس برقرار کردن با اشخاص و یاد گرفتن. به همین دلیل باید با گوش های باز به این اشخاص گوش بدهید:

به چه کسانی گوش دهیم؟

1-پیروان

رهبران خوب، همان اشخاصی که مردم مایل به تبعیت از آن ها هستند، در تماس با پیروان خود تنها به موضوعات بازرگانی و شغلی فکر نمی کنند. آن ها به این مهم توجه دارند که آن ها هر کدام انسان هستند. فیلیپ استن هوپ کنت چسترفیلد معتقد است که بسیاری از مردم ترجیح می دهند به جای اینکه درخواستشان را برآورده سازید، به صحبتشان گوش بدهید. اگر از روی عادت تنها به واقعیت ها توجه می کنید و به کسی که حرف می زند، توجه ندارید، در رفتارتان تجدید نظر کنید و به واقع گوش بدهید.

2-مشتریان

در میان جوامع سرخ پوستی ضرب المثلی هست که می گوید: به نجواها گوش بدهید تا مجبور نشوید فریادها را بشنوید. من از رهبرانی که تا این اندازه در ایده های خود گیر کرده اند که نگرانی ها، شکایات یا پیشنهادات مشتریان خود را نمی شنوند، حیرت می کنم. بیل گیتز مدیرعامل ماکروسافت در کتاب بازرگانی و سرعت اندیشه می گوید: مشتریان ناراضی همیشه اسباب دردسر و نگرانی هستند، اما آن ها در ضمن بزرگترین شانس شما به حساب می آیند. رهبران خوب همیشه برای سرافرازی تماس با مصرف کنندگان خدمات خود اولویت قائلند.

3-رقبا

سام مارکویچ اعلام کرد: اگر با نظر من موافق نباشید، معنایش این است که به حرفم گوش نداده اید. گرچه بدون تردید او به شکل مزاح این حرف را می زد اما واقعیت تلخ این است که وقتی یک رهبر، سازمان دیگری را به عنوان رقیب می گیرد، بیشتر به بالا بردن وجه خودش توجه می کند و کمتر کاری به این دارد که فعالیت رقیب را هم در نظر بگیرد.

لری کینگ، می گوید: من هر روز به خودم خاطرنشان می سازم که حرفی که می زنم مطلبی به من نمی آموزد. بنابراین، اگر قرار باشد مطلبی بیاموزم باید از طریق گوش دادن باشد. شما به عنوان رهبر نمی خواهید رفتار و اعمال دیگران را سرمشق قرار دهید. با این حال لازم است برای بهبود کار خود هر کاری را که صلاح می دانید، انجام دهید. بهترین راه برای ارتقای شخصیت نیز گوش دادن و یاد گرفتن است.

راه های دستیابی به هنر خوب گوش کردن

4-مرشدان

هیچ رهبری نمی تواند آن قدر پیشرفته و با تجربه باشد که به مرشد و مشاور احتیاج باشد. خود من از رهبرانی که به مراتب بیش از من تجربه دارند، چیزهای زیادی آموخته ام- اشخاصی مانند ملوین ماکسول (پدرم)، المر تاونز، جک هی فورد، فرد اسمیت، اسوالد ساندرز، از جمله کسانی هستند که می توان به آن ها اشاره کرد. اگر شما در حال حاضر مرشد یا مشاوری ندارید، بهتر است بروید و یکی برای خود پیدا کنید و اگر نمی توانید شخصا کسی را پیدا کنید، با کتاب خواندن شروع کنید. خود من این گونه شروع کردم. مهم این است که در زمینه حرکت کنید.

به این موضوع فکر کنید:

آیا مستمع خوبی هستید؟ جان ماکسول می گوید: من وقتی کار رهبری را شروع کردم، هرگز مستمع خوبی نبودم. به شدت درگیر انجام دادن کارهای خودم بودم و سعی داشتم که به انجام امور کمک کنم. اما پس از آن که کمی آرام گرفتم و به آن چه در پیرامونم می گذشت، توجه بیشتری کردم، دیدم که می توانم نتایج بسیار بهتری بگیرم.

راه های دستیابی به هنر خوب گوش کردن

برای تقویت مهارت گوش دادن اقدامات زیر را صورت دهید:

  • برنامه هاتان را تغییر بدهید! آیا وقتی را صرف گوش دادن به پیروان، مشتریان، رقبا و مشاوران و مرشدان می کنید؟ اگر با این چهار گروه جلسات منظم ندارید، به احتمال زیاد به آن ها توجه کافی نمی کنید. سعی کنید به طور روزانه، هفتگی و یا ماهانه با این اشخاص در ارتباط باشید.
  • به دنیای درون دیگران راه پیدا کنید! یکی از راه های تبدیل شدن به مستمعی خوب این است که با دیگران زمینه های مشترک پیدا کنید. این بار با یکی از کارمندان و یا مشتریان خود رو به رو می شوید، از او چند سوال درباره خویش بپرسید. سعی کنید او را بشناسید. زمینه مشترکی پیدا کنید تا میان شما پیوندی ایجاد شود.
  • به حرف دل دیگران توجه کنید! در تعامل و گفتگو با دیگران طبیعتا لازم است به مضامین حقیقی صحبت گوش دهید. اما در مواقعی لازم است به حرف هایی که طرف دوست دارد بزند، اما نمی زند، گوش فرا دهید.

پس بدین ترتیب دیدیم که رهبرانی موفق خواهند بود که بر اهمیت هنر خوب گوش دادن واقف بوده و بدان عمل کنند. رهبران، بایستی زیاد حرف بزنند ولی بیشتر از آن گوش دهند.

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *