افزایش حس مسئولیت پذیری رهبر یک سازمان

افزایش حس مسئولیت پذیری رهبر یک سازمان

به نظر می رسد یکی از ارکان اصلی رهبری، حس مسئولیت پذیری است. فردی که مسئولیت پذیر است، در هر حوزه‌ای آن را بروز می‌دهد و از زیر بار مسئولیت‌ ها شانه خالی نمی‌کند. فراموش نکنید که اگر وارد گود نشوید، نمی توانید دیگران را رهبری کنید. سردبیر مجله سیمون و شوستر، مایکل کوردا، معتقد است که هر موفقیت شایان توجهی مستلزم قبول مسئولیت است. می توان گفت کیفیتی که همه افراد موفق از آن بهره دارند، توانایی قبول مسئولیت است. در این مقاله عناوین زیر را خواهید یافت:

  • موشکافی حس مسئولیت پذیری
  • روحیه رهبران موفق چگونه است؟
  • ویژگی اشخاص با حس مسئولیت پذیری بالا
  • اهمیت مسئولیت پذیری
  • راه های دستیابی به حس مسئولیت پذیری بیشتر

موشکافی حس مسئولیت پذیری

آیا در جامعه امروز آمریکا آن احساس مسئولیت جیمز بونهام و هم رزمان او را مشاهده کرده اید؟ امروز مردم بیش از آن که به مسئولیت های خود توجه داشته باشند، به حقوق خود توجه دارند. با توجه به نگرش های جاری، هادون رابینسون می گوید: اگر می خواهید ثروتمند شوید، در قربانی شدن سرمایه گذاری کنید. این پر رشدترین صنعت موجود در آمریکاست. به اعتقاد رابینسون، میلیون ها انسان با شناسایی، نماینده شدن، مصاحبه کردن، تهدید کردن، بیمه کردن و مشاوره کردن با قربانیان درآمد کسب می کنند.

روحیه رهبران موفق چگونه است؟

رهبران موفق هرگز روحیه قربانی بودن ندارند. آن ها می دانند که مسئولیت شرایط موجود متوجه خودشان است و آن را به گردش والدین، همسر، فرزندان، دولت، روسا و یا کارکنان و همکارارن خود نمی اندازند. آن ها با هر پیشامدی در زندگی رو به رو می شوند و این را خوب می دانند که کافی است وارد گود شوند تا تیم خود را رهبری کنند.

راه های دستیابی به حس مسئولیت پذیری بیشتر

ویژگی اشخاص با حس مسئولیت پذیری بالا

نگاهی به ویژگی های اشخاصی که از مسئولیت فراوان بهره دارند، بیندازید:

1-آن ها کار را به انجام می رسانند!

دکتر توماس استانلی، استاد دانشگاه جورجیا، در مطالعه ای درباره میلیونرهای خود ساخته به این نتیجه رسید که همه این اشخاص در یک ویژگی مشترک هستند. آن ها پرتلاشند و زیاد کار می کنند. اشخاص موفق احساس می کنند که برای خودشان کار می کنند. اگر می خواهید به دستاوردهای بالاتر برسید و نزد پیروان خود کسب اعتبار کنید، این ذهنیت را رعایت کنید.

2-آن ها مایلند که مسیر اضافه را طی کنند!

اشخاص مسئول هرگز نمی گویند، این وظیفه من نیست. آن ها هر کاری را که برای سازمان شان لازم باشد، انجام می دهند. اگر قصد موفقیت دارید، باید سازمان خود را مقدم بر خواسته های خود در نظر بگیرید.

3-آن ها به بهترین ها فکر می کنند!

کمال خواهی عامل انگیزه دهنده بسیار بزرگی است. کسانی که به بهترین ها می اندیشند و برای رسیدن به آن تلاش می کنند، تقریبا همیشه رفتار مسئولانه ای دارند. وقتی با تمام وجود از خود مایه می گذارند، در آرامش زندگی می کنند. جیم رون، کارشناس موفقیت، می گوید: استرس وقتی به سراغتان می آید که کمتر از حد خود عمل می کنید. اگر کیفیت عالی را هدف خود قرار دهید، مسئولیت خود به خود از راه خواهید رسید.

4-بدون توجه به موقعیت تولید می کنند!

این طور به نظر می آید که کیفیت غایی انسان مسئول، توانایی او در تمام کردن و به انجام رساندن امور است. ریچارد ایوانز در کتاب جاده باز می نویسد: چقدر ارزشمند است پیدا کردن فردی با حس مسئولیت پذیری بالا. کسی که کار را تمام کند و خاطرمان از او جمع باشد که برای هر کاری که بر عهده اش می گذاریم، سنگ تمام می گذارد. اگر می خواهید رهبری کنید، باید کارآیی داشته باشید.

اهمیت مسئولیت پذیری

وقتی یک تیرانداز به هدف نمی زند، برای یافتن علت عدم موفقیت اش به خودش نگاه می کند. ناکامی در زدن هدف هرگز تقصیر هدف نیست. برای بهبود بخشیدن هدف تان باید خودتان را بهبود بخشید.

آیا وقتی پای مسئولیت به میان می آید، به هدف فکر می کنید؟ دیگران شما را تمام کننده کار می دانند؟ در شرایط فشار، چشم امید مردم به شماست؟ به بهترین شهرت یافته اند؟ اگر عملکرد شما در سطح عالی نیست، احتمالا به احساس مسئولیت بیشتری احتیاج دارید.

راه های دستیابی به حس مسئولیت پذیری بیشتر

  • مداومت کلید موفقیت است! گاه ناتمام گذاشتن کارها ناشی از نداشتن مداومت است. این بار وقتی در موقعیتی می یابید که نمی توانید در زمان تعیین شده کارتان را انجام دهید، یا وقتی در معامله ای بازنده می شوید و یا نمی توانید مسئله ای را از میان بردارید، لحظه ای صبر کنید و ببینید که چگونه باید به موفقیت برسید. آیا می توانید از یکی از همکاران خود کمک بگیرید؟ آیا می توانید کسی را استخدام کنید؟ خلاقیت می تواند مسئولیت را به زندگی راه دهد.
  • آن چه را که به اندازه کافی خوب نیست، اذعان کنید! اگر برای رسیدن به سطح بهترین ها با مشکل رو به رو هستید، علتش شاید این است که سطح معیارهای خود را پایین تر آورده اید. به زندگی خود نگاه کنید و ببینید کجا این کار را کرده اید. بعد تغییرانی بدهید و معیارهای بالاتری وضع نمایید. می توانید میل رسیدن به بهترین ها را بالاتر ببرید.
  • ابزار بهتری انتخاب کنید! اگر متوجه شدید که معیارهای سطح بالا دارید، نگرش تان خوب است و از استمرار و مداومت کافی هم بهره دارید و با این حال به آن چه می خواهید نمی رسید، خودتان را مجهزتر کنید. در کلاس های بیشتری شرکت کنید. کتاب های بیشتری بخوانید. به پادکست های بیشتری گوش بدهید. برای خود مشاور و مرشدی پیدا کنید. هر کاری را که از دستتان ساخته است، انجام دهید.

 

پس بدین ترتیب دیدیم که مسئولیت پذیری نشان‌دهنده استقلال و ارزش هر فرد است. همان طور که جان ماکسول می گوید: رهبر می تواند همه چیز را از دست بدهد، جز مسئولیت نهایی را.

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *